ΥΠΟΙΚ: Είσπραξη της «εθελοντικής προσφοράς» των εφοπλιστών το ταχύτερο δυνατόν

25.04.2014

Απορρίπτει το υπουργείο Οικονομικών τις κατηγορίες ότι λόγω πιέσεων των εφοπλιστών η κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη τις διατάξεις που αφορούν την καταβολή «εθελοντικής προσφοράς» της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο λόγος της καθυστέρησης έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν «τεχνικές δυσκολίες, ιδίως σε θέματα ολοκλήρωσης των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι οποίες αντιμετωπίζονται ταχύτατα».


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως θα ήταν παράλογο να μην θελήσει η κυβέρνηση να εισπράξει την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που «οι ίδιοι εφοπλιστές αποφάσισαν οικειοθελώς να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της πατρίδας μας».


Το ΥΠΟΙΚ δεσμεύεται ότι τα χρήματα θα εισπραχθούν το ταχύτερο δυνατό και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση των τεχνικών δυσκολιών.


 


πηγή:www.naftemporiki.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!