Υπέγραψαν νέα ΣΣΕ στην ακτοπλοΐα, αλλά με μηδενικές αυξήσεις

10.04.2014

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που καλύπτει όλους τους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της ακτοπλοΐας και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία διεθνών γραμμών, αλλά με μηδενικές αυξήσεις για το 2014, προχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Η Σύμβαση θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2014.


Ως θετική εξέλιξη για τους ναυτικούς και για τις επιχειρήσεις ενός «πληγωμένου» οικονομικά κλάδου και κυρίως, για την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη που όλοι επιζητούν, χαρακτήρισε την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης.


ΠΕΝΕΝ: Δεν θα υπογράψουμε


Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, ένα από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία που συγκροτούν την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ( ΠΝΟ) , ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως οι ακτοπλόοι «αξίωσαν μια σειρά μειώσεις, περικοπές και καταργήσεις διατάξεων που αφορούν θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών. Μεταξύ των άλλων «αιτημάτων» τους ήταν και η ουσιαστική κατάργηση της αποζημίωσης για όσους απολύονται λόγω ετήσιας επιθεώρησης και εφόσον δεν προσλαμβάνονται πρέπει να τους καταβάλλεται η νόμιμη και προβλεπόμενη αποζημίωση.


Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!