Τρία νέα LNG εξαγόρασε η εταιρεία GasLog Ltd.

17.04.2014

Ολοκληρώθηκε προσφάτως η εξαγορά τριών πλοίων μεταφοράς LNG της εταιρείας Methane Services Ltd. (MSL), θυγατρική της BG Group, από την εταιρεία GasLog Ltd .

Αναφέρεται ότι, η εταιρεία GasLog έχει εκταμιεύσει 325,5 εκατομμύρια δολάρια πιστωτικής διευκόλυνσης από τη Citibank, ενώ κάλυψε το υπόλοιπο των 468 εκατ. δολαρίων (465 εκατ. δολάρια από τα οποία καταβλήθηκαν κατά το κλείσιμο) με μετρητά από την προσφορά μετοχών που ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο του 2014.


Να σημειωθεί ότι ύστερα από συζητήσεις με την BG Group, οι ναυλώσεις των τριών πλοίων θα πρέπει έχουν διάρκεια 5,5 ετών, 6 ετών και 6,5 ετών, έτσι ώστε τα τρία πλοία να μην επιστραφούν την ίδια στιγμή.


Η MSL έχει επιλογές να παρατείνει τη διάρκεια των ναυλώσεων για δύο από τα πλοία για χρονικό διάστημα από τρία ως πέντε χρόνια.


Αναφορικά με την εξαγορά των τριών πλοίων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας της GasLog, κ. Paul Wogan δήλωσε ότι : «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής που φέρνει και αυτά τα τρία πλοία στο στόλο της GasLog. Η εξαγορά αυξάνει το μέγεθος του στόλου που μας ανήκει εξ ολοκλήρου σε 18 σκάφη με 11 με από αυτά τα πλοία να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νερό. Επίσης, η συναλλαγή αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο την μακροχρόνια σχέση μας με την BG Group»..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!