29.11.2019

Τραπεζίτες και πλοιοκτήτες διανύουν μια δύσκολη περίοδο : Κωνσταντίνος Ρόκκος, TST International

Για την τραπεζική ναυτιλιακή χρηματοδότηση μίλησε στο maritimesTV ο Κωνσταντίνος Ρόκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της TST International, επισημαίνοντας πως αντιμετωπίζεται τόσο από τη πλευρά των πλοιοκτητών όσο και από την πλευρά των τραπεζών με επιφύλαξη.

Για τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης όπως η εισαγωγή εταιρειών στα χρηματιστήρια, ή από ιδιωτικά κεφάλαια, τονίζει πως πολλοί επενδυτές δεν αποκόμισαν τις αποδόσεις στις οποίες προσβλέπανε.

Αναφέρεται στην μεγάλη ρευστότητα «ένα έξτρα κεφάλαιο κίνησης» όπως το χαρακτηρίζει, που θα πρέπει να διαθέτει η ναυτιλιακή εταιρεία από το 2020 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού και τη χρήση καύσιμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θειο.

Για τις ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται ένα περιορισμένο αριθμό πλοίων η εξεύρεση χρηματοδότησης για αύξηση του στόλου είναι μια δύσκολη υπόθεση και προϋποθέτει ανεύρεση επενδυτικών σχημάτων.

Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της «Ημέρα Ελληνικής Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2019» στον Ναυτικό όμιλο Ελλάδος την Τετάρτη 27/11/19

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
Camera: stoudio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!