Το Χρηματιστήριο δεν ανταποκρίνεται στην ευφορία των ημερών

11.04.2014

Μπορεί η επιστροφή της χώρας στις αγορές να ξεπέρασε κάθε προσδοκία και να προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ξένων ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν «συγκίνησε» την Σοφοκλέους… η οποία κατέγραψε νέες σημαντικές απώλειες.

Χθες. Πέμπτη, ήταν η έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση με μετοχές όπως του ΟΤΕ (-2,18\%), της ΔΕΗ (-5\%) και του ΟΠΑΠ (-2,92\%) να δέχονται ισχυρότατες πιέσεις. Αναλυτές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την διορθωτική κίνηση της αγοράς σε μια συγκυρία εξαιρετικά θετικών για τη χώρα ειδήσεων. Κόντρα στο ρεύμα κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές με την μετοχή της Alpha Bank να αποκομίζει κέρδη 1,8\%, της Εθνικής Τράπεζας κατά 1,78\% ενώ κέρδη 0,54\% αποκόμισε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Σημειώνεται ότι οι προσδοκίες για την μετοχή της Πειραιώς είναι μεγάλες καθώς την επόμενη εβδομάδα με την διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στη στάθμιση των δεικτών με την αύξηση της στάθμισης της Πειραιώς στο 33\% από 19\% κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε εισροές κεφαλαίων στην μετοχή άνω των 100 εκατ. ευρώ.


Που το πάει η αγορά


Αν και οι αναλυτές δεν αποκλείουν καθόλου την συνέχιση της διορθρωτικής κίνησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεδομένης και της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ωστόσο, τονίζουν ότι η ανοδική πορεία της οικονομίας αναπόδραστα θα οδηγήσει σε αύξηση των αποτιμήσεων των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των μετοχών. Σημειώνουν ότι η αγορά έχει αποκομίσει μεγάλα κέρδη τους τελευταίους μήνες, έχοντας προεξοφλήσει όλα τα θετικά νέα που αυτές τις ημέρες βλέπουμε. Έτσι η χρηματιστηριακή αγορά κινείται πλαγιο-καθοδικά περιμένοντας τους επόμενους καταλύτες που θα δώσουν κατεύθυνση.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών ο Γενικός Δείκτης αποκομίζει ισχυρά κέρδη της τάξης του 15\% ενώ σε ετήσια βάση τα κέρδη του δείκτη προσεγγίζουν το 40\%.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!