Το σημερινό παγκόσμιο περιβάλλον αναδεικνύει τον ρόλο της ναυτιλίας

08.04.2014

Ολοκληρώθηκε εχθές η εκδήλωση με θέμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Χθες – Σήμερα – Αύριο, που διοργάνωσε ο Όμιλος Economia – Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ A.E., που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Μίλησαν οι κ.κ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου όπου τόνισε τον ρόλο της Ελληνικής Ναυτιλίας, λέγοντας πως είναι ένας κλάδος που αντέχει σε δύσκολες εποχές, ανθεί σε καλές συγκυρίες και βοηθά την Ελλάδα και στα δύσκολα και στα καλά χρόνια. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ελληνικών λιμανιών και στη προσέλκυση επενδύσεων σε αυτά όπου είναι και η μεγάλη και κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης με κύριο χαρακτηριστικό, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.


Ο κος Χάρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τόνισε πως τα βασικά συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας είναι δεμένα με αυτόν το τόπο.


Ο κος Πάνος Κ. Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος Laskaridis Shipping Co. Ltd. μίλησε για την συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, την πρωτιά, το κύρος και τον σεβασμό που χαίρει σε παγκόσμιο επίπεδο.  


Ο κος Αλέξανδρος Γ. Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε πως οι τράπεζες διαχρονικά αποτέλεσαν και αποτελούν το βασικό συμμέτοχο στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των ναυτιλιακών εταιριών.


Ο κος Ελευθέριος Θ. Ιακώβου, καθηγητής, πρόεδρος τμ. μηχανολόγων μηχανικών του Α.Π.Θ. μίλησε για το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται σήμερα στο παγκόσμιο επιχειρείν, το οποίο είναι δραματικά διαφορετικότερο από ότι ήταν πέντε χρόνια πριν και αναδεικνύει τη σημασία τόσο το ρόλο της ναυτιλίας όσο και των ελληνικών λιμένων.


Ο κος Κώστας Θ. Γραμμένος, καθηγητής και πρόεδρος στο Κ. Γραμμένος Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών, Cass Business School, City University London, μίλησε για την τριαντάχρονη πορεία του κέντρου και στη διεθνοποίηση του.


Στις ερωτήσεις και απαντήσεις το πάνελ των ομιλητών απάντησε σε πλήθος ερωτήματα, χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από τον κο Τουρκολιά πως το 2014 σηματοδοτεί την επιστροφή στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομία και της ναυτιλίας όπως και ο κος Λασκαρίδης τόνισε πέραν των άλλων πως ο εφοπλισμός επενδύει στην ανάδειξη των δημόσιων σχολών εμπορικού ναυτικού και δεν κόπτετε και πολύ για τις ιδιωτικές σχολές.


Στο πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε Τιμητική βράβευση στον καθηγητή Κώστα Θ. Γραμμένο


Παρακολουθήστε τις ομιλίες::Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!