Το πρώτο LNG ποταμόπλοιο στο οa1ότερνταμ

03.07.2014

Το πρώτο ποταμόπλοιο εξοπλισμένο με σύστημα μετάδοσης κίνησης μέσω Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) παραδόθηκε επίσημα στο Ρότερνταμ στις 19 Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε, « με ένα σύστημα κίνησης διπλού καυσίμου (dual-fuel) Wärtsilä, το σκάφος τώρα παράγει το 95 έως 99\% της ηλεκτρικής ενέργειας από LNG, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις εκπομπές».

Μέσω της μετασκευής σε πλοίο κινούμενο με LNG η εκπομπή βλαβερών ουσιών μειώνεται σημαντικά: 20\% λιγότερο CO2, 85\% λιγότερο άζωτο και 99\% λιγότερα λεπτά σωματίδια.


Με βάση τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων, η Danser Group θα καλύψει τα έξοδα της επένδυσής αυτής εντός επτά ετών. Την ίδια διαδικασία μετασκευής αναμένεται να υποστούν περισσότερα πλοία από το στόλο της.


Με αυτό το πρώτο σχέδιο μετασκευής ενός ποταμόπλοιου σε κινούμενου μέσω LNG, ο Όμιλος Danser τοποθετείται στην πρωτοπορία της αυξανόμενης ζήτησης για καθαρότερες μεταφορές στην Ευρώπη. Η μετασκευή του συνδυασμού ρυμουλκού-φορτηγίδας του Ομίλου Danser πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Koedood.


Το σχέδιο αναπροσαρμογής σε LNG συγχρηματοδοτήθηκε από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το MariTIM project Eco² Inland Vessel.


Οι θαλάσσιοι λιμένες και λιμένες εσωτερικής ναυσιπλοΐας τρέφουν μεγάλες προσδοκίες για το LNG και προς το παρόν βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής των απαραίτητων υποδομών.


Το Λιμεναρχείο του Ρότερνταμ συντονίζει το Διαχειριστικό Σχέδιο LNG για την περιοχή του Ρήνου, στο οποίο το λιμάνι του Ρότερνταμ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος για την προμήθεια LNG σε πλοία και φορτηγά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!