Το πρώτο επιβατηγό πλοίο που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο!

05.09.2014

Το πρώτο μεγάλο επιβατηγό πλοίο στο κόσμο, που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), είναι το «Viking Grace» της φινλανδικής εταιρείας Viking Line και κάνει δρομολόγια στην Φινλανδία. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία STX Europe στην Φινλανδία.

Η παραγγελία του πλοίου έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2010 και η κατασκευή του ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου 2011.Έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις 15 Ιανουαρίου 2013 ενώ το κόστος κατασκευής υπολογίζεται περίπου στα 240 εκατομμύρια ευρώ.


Το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το καθαρότερό ορυκτό καύσιμο, που διατίθεται σήμερα και παρέχει σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Με τη χρήση του φυσικού αερίου οι επικίνδυνες εκπομπές μειώνονται στο ελάχιστο.


Οι εκπομπές αζώτου και των σωματιδίων μειώνονται κατά 85\%, των αερίων του θερμοκηπίου κατά 15\% ενώ οι εκπομπές θείου είναι σχεδόν μηδενικές!


Το πλοίο έχει υδροδυναμικά βελτιστοποιημένο σχήμα της γάστρας και μηχανή πρόωσης της Wärtsilä, η οποία εξοικονομεί ενέργεια.


Συνολικά διαθέτει 12 καταστρώματα μεταξύ των οποίων είναι, έξι με καμπίνες και γκαράζ για οχήματα, ένα που έχει αίθουσα συσκέψεων και υπηρεσία πληροφοριών, ένα με κλαμπ και καφετέρια, ένα με SPA.


Στο σύνολο διαθέτει 880 καμπίνες και έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 2.800 επιβατών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!