13.05.2024

Το Propeller Club συμβάλλει σημαντικά στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας

Ο Κωστής Φραγκούλης πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά καλωσόρισε 200 νέα μέλη στο Club σε μια πανηγυρική εκδήλωση, επισημαίνοντας στο maritimesTV πως ο βασικός σκοπός είναι η προώθηση της ναυτιλίας και η συνεργασία της Ελλάδας κυρίως με την Αμερική, όπως και οτι τα μέλη που αισίως φτάνουν τα 1000, να είναι ενεργά.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Γιώργος Τσούνης, υπογράμμισε την δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας και τη συμβολή του Propeller Club σε αυτή.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp., υπογράμμισε ότι στο Propeller Club έχει γίνει μια τεράστια ποιοτική αναβάθμιση που έχει προσελκύσει πολύ νέο κόσμο. Είναι σημαντική η δικτύωση που προσφέρει η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για πολλά καινούργια πράγματα που έρχονται (στη ναυτιλία), δεδομένου ότι η ναυτιλία θα διαφέρει πολύ τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, μιλώντας στο maritimes.gr ο Sveinung J.S Støhle, Deputy CEO του Ομίλου Αγγελικούση σημείωσε ότι είναι πολύ ευχάριστο που η  ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι ενωμένη. Μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο καύσιμο LNG, είπε ότι είναι το μοναδικό καύσιμο που υπάρχει τώρα το οποίο μειώνει αποδεδειγμένα τις εκπομπές αερίων. Σχετικά με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται περιφερικά.

Ο Βαλέντιος Βαλεντής, CEO της PYXIS MARITIME CORP. ανάφερε ότι τα 200 νέα μέλη είναι ένα τρομερό νούμερο. Επίσης, σχολίασε ότι «Είναι σημαντικό να κάνουμε οποιαδήποτε δυνατή προσπάθεια μπορούμε, προκειμένου να προσελκύσουμε νέα μέλη και να περάσουμε τα μηνύματα που θέλουμε, αλλά και να συμβάλουμε στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στο ναυτιλιακό τομέα».

Ο Θεοδόσης Σταματέλλος, Director, Lloyd’s Register, Global Technical Client Care, συμπλήρωσε ότι «Είναι μια εποχή που απαιτούνται οι συνεργασίες και το Propeller Club σου δίνει την ευκαιρία σε κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, ο Γιάννης Τριφύλλης, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ) υπογράμμισε ότι με το Propeller Club συμβαδίζουμε όλα αυτά τα χρόνια και τώρα έχει επεκταθεί πολύ τόσο σε νέα μέλη όσο και σε δραστηριότητες.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δασκαλάκης, Managing Director της Alpha Shipping Advisor, είπε ότι «Σαν νέα εταιρεία είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτήν την πρωτοβουλία, να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε».

Μιλώντας στο maritimes.gr ο Γιώργος Φουστάνος, Χρονικογράφος της σύγχρονης ιστορίας της ναυτιλίας επεσήμανε την εντυπωσιακή εξέλιξη του Propeller Club τα τελευταία χρόνια. «Απολαμβάνω όλες τις πρωτοβουλίες και ο πρόεδρος του κοιτάζει μπροστά.» είπε. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μέσω του Propeller Club διευρύνονται οι παραδοσιακές ναυτιλιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Καρδάρη, Αντιπρόεδρος της Atlantides Shipping, ανάφερε ότι το Propeller Club δίνει πολλές ευκαιρίες στα νέα μέλη και είναι μια μεγάλη οικογένεια. Αναφερόμενη στον ανταγωνισμό, η ίδια τόνισε ότι ναι μεν υπάρχει, ωστόσο οι γυναίκες έχουν μεγάλη αντοχή και πλέον έχουν εδραιωθεί σε υψηλές θέσεις και αρχίζει και υπάρχει ισότητα.

Τέλος, ο Peter Economides, Brand Strategist at Felix BNI, σημείωσε ότι το Propeller Club έχει κάνει απίστευτες αλλαγές και η Ελλάδα έχει το club που τις αξίζει γιατί είναι leader στην ναυτιλία. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η συνεργασία είναι πάρα πολύ σημαντική και “όταν το εγώ γίνεται εμείς τα πάντα γίνονται”.

Συνεντεύξεις: Μάρκος Κάντζιος

camera: studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!