Το νέο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 3», παρέλαβε η TUI Cruises

28.05.2014

Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 3», το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια που έχει παραγγείλει στο ναυπηγείο της STX Finland Oy’s στο Τούρκου της Φινλανδίας, παρέλαβε προσφάτως η εταιρεία TUI Cruises, Το αδελφό του πλοίο «Mein Schiff 4», αναμένεται να παραδοθεί στην TUI Cruises, την άνοιξη του 2015.

Το «Mein Schiff 3» που θεωρείται εξαιρετικά καινοτόμο κρουαζιερόπλοιο, σχεδιασμένο για τη γερμανική αγορά κρουαζιέρας διακεκριμένης κατηγορίας, αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του στις 13 Ιουνίου 2014, με το παρθενικό του ταξίδι να ξεκινά από το Αμβούργο, με κατεύθυνση για Πάλμα Ντε Μαγιόρκα.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 3» θα κάνει κρουαζιέρες στην κεντρική Μεσόγειο, το Ιόνιο και την Αδριατική μέχρι τον Οκτώβριο οπότε και θα αποπλεύσει προς τις Κανάριες Νήσους όπου και θα παραμείνει έως και τον Απρίλιο του 2015. Έκτοτε και μέχρι τον Οκτώβριο θα επιστρέψει και πάλι στην ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική μέχρι και Οκτώβριο οπότε θα αναχωρήσει για την Καραϊβική!


Στοιχεία πλοίου


Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 3», με ολική χωρητικότητα 99.500gt και 294 μέτρα μήκος, καταναλώνει περίπου 30\% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα κρουαζιερόπλοια αντίστοιχου μεγέθους. Το πλοίο διαθέτει επίσης 1.253 καμπίνες επιβατών, παρουσιάζοντας μεγάλη ποικιλία κατηγοριών -από οικογενειακές μέχρι για εραστές του SPA!


Στην κατασκευή του «Mein Schiff 3», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τόσο τα ναυπηγεία STX και η πλοιοκτήτρια εταιρεία TUI Cruises, έκαναν ένα τεράστιο βήμα με την ενσωμάτωση της πιο πρωτοποριακής τεχνολογίας μείωσης των εκπομπών. Το αποτέλεσμα ορίζει νέα στάνταρ με ένα συνδυασμένο σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων, που στοχεύει συγκεκριμένα στη μείωση των εκπομπών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!