Το «Μύκονος» της HSW θα συνδέει τη βόρεια Ελλάδα με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

24.09.2014

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, αναμένεται η εταιρεία HELLENIC SEAWAYS να προχωρήσει με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος» στην κάλυψη του επιδοτούμενου δρομολογίου στη γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Βαθύ Σάμου, δύο φορές την εβδομάδα, μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη, να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές της βόρειας Ελλάδας, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Το πλοίο “Μύκονος” θα ξεκινάει τα δρομολόγιά του από Πειραιά και θα συνδέει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα, δύο φορές την εβδομάδα.


Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας χθες ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εντός της ημέρας πιθανότατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναμένεται να ανακοινώσει την απευθείας ανάθεση της γραμμής, που θα είναι για τρεις μήνες.


Σημειώνεται ότι, η «HELLENIC SEAWAYS» ήταν η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε σχετικό αίτημα στη δεύτερη πρόταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Ναυτιλίας για την κάλυψη της γραμμής.


Το πλοίο «Μύκονος» είναι πρώτης κατηγορίας, κατασκευής του 2005 έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 1915 ατόμων και 418 οχημάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!