Το MSC LONDON αναμένεται να καταπλεύσει στον προβλήτα της ΣΕΠ ΑΕ

16.08.2014

Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας της Meditteranean Shipping Company S.A, που έχει ποτέ προσεγγίσει στον Πειραιά, το « MSC LONDON» αναμένεται να καταπλεύσει στον προβλήτα της ΣΕΠ ΑΕ, θυγατρικής της κινεζικής Cosco, στις 17 του Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση «η ΣΕΠ είναι από τα λίγα container terminal στην Μεσόγειο που μπορεί και εξυπηρετεί στις εγκαταστάσεις τις τέτοιου είδους και ακόμα μεγαλύτερου μεγέθους πλοία».


Μάλιστα τονίζεται ότι «οι επενδύσεις σε νέας γενιάς Γερανογέφυρες που εξυπηρετούν πλοία ακόμα και 19.000 εμπορευματοκιβωτίων , σε συνάρτηση με τις άριστες αποδόσεις των εργαζομένων στην εταιρεία έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών, οι οποίες εντάσσουν στα δρομολόγια των μεγάλων πλοίων τους τον Πειραιά».


Δεν είναι τυχαίο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το γεγονός ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 εβδομαδιαίες τακτικές προσεγγίσεις μεγάλων “mother” πλοίων από την Ασία, μεγάλων εταιριών και συνασπισμού εταιρειών , ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται μικρότερα πλοία με μέσο όρο αφίξεων 6 -7 πλοίων την ημέρα.


Υπάρχουν πλέον εβδομαδιαίες συνδέσεις με τις αγορές στην Άπω Ανατολή, την Ευρώπη, την Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α., καθώς και με τις αναδυόμενες οικονομίες στην Βόρεια Αφρική».


Και καταλήγει σημειώνοντας πως «με τις αποδεδειγμένα σωστές και στοχευμένες επενδύσεις της COSCO, την άριστη διοίκηση και την συνδρομή των εργαζομένων στην εταιρεία, είναι πλέον σίγουρο ότι σύντομα ο Πειραιάς θα καταστεί το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου».


Το πλοίο « MSC LONDON» έχει μήκος 399 μέτρα και έχει την δυνατότητα μεταφοράς 16,652 εμπορευματοκιβωτίων των 20′ ποδών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!