Το κοινωνικό έργο του Propeller Club.

28.02.2014

H προσφορά προς την κοινωνία, που αντικατοπτρίζεται με τις επιβραβεύσεις των αρίστων οι οποίοι αποτελούν πρότυπα για τους υπολοίπους αλλά και των οικονομικά ασθενέστερων και η δυνατότητα των μελών του Propeller Club

να έρχονται σε επαφή με φίλους, διεθνώς , που σέβονται τα ιδεώδη της αλληλοεκτίμησης, της τιμιότητας και της ισονομίας αποτελούν τους δυο βασικούς άξονες δράσης του Propeller Club, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ Γιώργο Ξηραδάκη.


Ο Πρόεδρος του International PROPELLER CLUB of the United States (Port of Piraeus)


στη σύντομη ομιλία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής κοπής της Πρωτοχρονιάτικής πίττας, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, τόνισε ότι στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος «εμείς υπάρχουμε για να προσφέρουμε» στην Ναυτική Ναυτιλιακή κοινωνία. Το Propeller Club, σημείωσε, προσφέρει ένα διαφανέστατο και αξιοκρατικό κέντρο προσφοράς προς την κοινωνία και κάλεσε τα στελέχη της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινωνίας να εγγραφούν ως νέα μέλη και να απολαύσουν την χαρά του να μοιράζονται και την χαρά της σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων σε όλη την οικουμένη που όλοι έχουν ανάγκη.


Τα βραβεία.


Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν χορηγίες και υποτροφίες ως εξής:


•Η Ετήσια Φιλανθρωπική Χορηγία του Propeller Club προς την ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζοντας την οικονομική υιοθεσία ενός συγκεκριμένου παιδιού που τώρα πια παρακολουθεί το Ειδικό σχολείο του σωματείου. Την χορηγία παρέλαβε η Πρόεδρος του ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννα Μόσχου.


•Η υποτροφία ‘ΜΑΡΙΑ Π. ΤΣΑΚΟΣ’ του Propeller Club προς τον αριστούχο μαθητή Εμμανουήλ Καραμούζο από το Λιβάνειο Λύκειο Καρδαμύλλων, Χίου. Την Υποτροφία παρέδωσε ο Ευθύμιος Μητρόπουλος, Πρόεδρος του εν Χίου εγκατεστημένου διεθνούς Ιδρύματος Μαρία Π. Τσάκος. Ο κύριος Μητρόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε ευεργετική την σχέση του Ιδρύματος “Μαρία Π. Τσάκου” με το Propeller Club και τόνισε την ανάγκη συνέχισης των κοινών κοινωφελών στόχων των δύο μερών που σκοπό έχουν την ανακούφιση αλλά και την ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας.


•Η υποτροφία ‘ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΡΕΓΚΟΥ’ του Propeller Club προς την αριστούχο απόφοιτο Πελαγία Τζομπανάκη του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.


•Το Βραβείο Propeller Club προς την Μαρία Σαραντοπούλου, αριστούχο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για τις σπουδές της στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Deere College με θέμα τον Τουρισμό.


•Η υποτροφία του Propeller Club, σε συνεργασία με το «Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος» προς την Έλλη Μάρτιν για τις σπουδές της στο Marketing.


•Η υποτροφία Propeller Club προς το Ίδρυμα Fulbright την οποία παρέλαβε η Άρτεμις Ζενέτου.


•Η υποτροφία Propeller Club προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή την οποία παρέλαβε ο Dr. Πασχάλης Χαριζάνης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αθανάσιος Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας εκπροσωπώντας τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Οικονομικός Σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας David Lippeatt που εκπροσώπησε τον Πρέσβη David D. Pearce. Επίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Ευθύμιος Μητρόπουλος, πρώην ΓΓ του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας και πρόεδρος του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής Μεταφορών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γιώργος Κουμουτσάκος , ο Γιώργος Βλάχος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος, Αντιναύαρχος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Γιάννης Κρητικός, σύμβουλος του Υπουργείου Ναυτιλίας. Επίσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος David Horner και εκπρόσωποι της Ναυτιλιακής και Επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!