Το “Hydromover” το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό φορτηγό πλοίο της Σιγκαπούρης

27.11.2023

Κατέπλευσε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό πλοίο της Σιγκαπούρης, το οποίο δημιουργήθηκε για την marinEV της Yinson GreenTech.

Πιο συγκεκριμένα, το “Hydromover” διαθέτει μπαταρίες με δυνατότητα ανταλλαγής, έχει μηδενικές εκπομπές και μπορεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος έως και κατά 50% σε σύγκριση με ένα συμβατικό πλοίο. Επίσης, το ελαφρύ Hydromover μήκους 18,5 μέτρων μπορεί να μεταφέρει έως και 25 τόνους φορτίου.

Από την πλευρά του, ο Eirik Barclay, Διευθύνων Σύμβουλος της Yinson GreenTech, δήλωσε ότι «Το Hydromover αποτελεί παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω στρατηγικών συνεργασιών και συμμαχιών με ομοϊδεάτες εταίρους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ήδη λάβει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, όπου η YGT έχει ξεκινήσει συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη για την εκμετάλλευση του πλοίου για τη μεταφορά εμπορευμάτων και την ηλεκτροδότηση των τοπικών αλιευτικών σκαφών».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) έδωσε εντολή μέχρι το 2030, όλα τα νέα λιμενικά σκάφη στα ύδατα της Σιγκαπούρης να λειτουργούν με ενεργειακές λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να μειώνουν τις εκπομπές κατά 15% από τα επίπεδα του 2021. Μέχρι το 2050, όλα τα λιμενικά πλοία πρέπει να είναι πλήρως ηλεκτρικά ή να λειτουργούν με καθαρά μηδενικά καύσιμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!