14.12.2016

Το φυσικό αέριο είναι η καλύτερη επιλογή για όσους βλέπουν πιο μακριά

H ΔΕΠΑ που είναι ο πάροχος του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και δείχνει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ανάπτυξη της παροχής φυσικού αερίου σε πλοία τα τελευταία χρόνια, προχώρησε  στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την  Attica Group με σκοπό να δουν με πιο συγκεκριμένα δεδομένα τις διάφορες εναλλακτικές που υπάρχουν και να αποκτηθεί έτσι μια σχέση παρόχου- καταναλωτή ή πελάτη και προμηθευτή, επισημάνθηκε από τους Γιώργο Πολυχρονίου, Διευθυντή Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ και Σπύρο Πασχάλη Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group, στη συνέντευξή τους στο maritimesTV.

Ο κ. Γιώργος Πολυχρονίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη εμπορικής συνεργασίας με την Attica Group « για την προμήθεια ΥΦΑ με τρόπο που να είναι φυσικά ωφέλιμος και αποδοτικός και για την πλευρά του πελάτη, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο ». 

Σύμφωνα με τον κο Πασχάλη, η Attica Group έχει αξιολογήσει το κόστος μετατροπής των μηχανικών συστημάτων των πλοίων της προκειμένου να δέχονται ως καύσιμη ύλη το ΥΦΑ, δεδομένου ότι ήδη ένα πλοίο της που πραγματοποιεί δρομολόγια στη γραμμή Ελλάδα- Ιταλία κινείται με καύσιμο LNG.

συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!