26.02.2020

Το έργο στο λιμάνι του Πειραιά ανοίγει προοπτικές για ελληνική κρουαζιέρα: Αθανάσιος Λιάγκος

Για μια ιστορική ημέρα, καθώς ανοίγονται κι άλλο οι προοπτικές της ελληνικής κρουαζιέρας, του ελληνικού τουρισμού και της χώρας στη διεθνή αγορά έκανε λόγο χθες ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση των λιμανιών και μαρίνων, μιλώντας στο maritimes.gr

«Πλέον ο Πειραιάς παίρνει τη θέση που του αξίζει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας στην Ευρώπη, να εξυπηρετούμε ποιοτικά περισσότερους επιβάτες,» δήλωσε σε συνέντευξη του στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων έναρξης των έργων για την επέκταση του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ.

Τα 10 περιφερειακά λιμάνια προς αξιοποίηση είναι ισχυροί μοχλοί ανάπτυξης και η ανάπτυξη είναι μονόδρομος γιατί πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικά, σημείωσε ο κ. Λιάγκος.

Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση τους με το καλύτερο μοντέλο που θα επιλεχθεί, είτε με πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών η παραχώρηση δραστηριοτήτων, εξήγησε.

«Με την ανάπτυξη του εμπορίου τα λιμάνια είναι πόλοι έλξης για τους επενδυτές. Θέλουμε επενδυτές που θα φέρουν εμπόρευμα, πελάτη, ανάπτυξη όπως έγινε επιτυχημένα στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης,» τόνισε.

Τα προτζεκτ έχουν σε μεγάλο βαθμό ωριμάσει και το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η αξιοποίηση κάποιων λιμανιών, εκτίμησε.

συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
camera : studio Panos Halklidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!