Το “Dynamic Positioning” σύστημα ελέγχου του Mein Schiff 3

03.07.2014

Οι πρόσφατα ολοκληρωμένες θαλάσσιες δοκιμές του χωρητικότητας 99.430 gt κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 3» επιβεβαίωσαν την υψηλή απόδοση του συστήματος ελέγχου δυναμικής τοποθέτησης (Dynamic Positioning – DP) της Navis Engineering’s, του Navis Nav DP4000.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για την TUI Cruises από το ναυπηγείο της STX στο Τούρκου της Φινλανδία και παραδοθέν το Μάιο του τρέχοντος έτους, το μήκους 294 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων «Mein Schiff 3» είναι ένα εκλεπτυσμένο και εξαιρετικά καινοτόμο κρουαζιερόπλοιο που δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά κρουαζιέρας διακεκριμένης κατηγορίας.


Το σκάφος ενσωματώνει μια σειρά από φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι το «Mein Schiff 3» καταναλώνει περίπου 30\% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα κρουαζιερόπλοια παρομοίου μεγέθους.


Το DP σύστημα ελέγχου του «Mein Schiff 3» σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με την TUI Cruises. Διαθέτει ειδικές λειτουργίες που συμβάλλουν στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πράξεων ανεφοδιασμού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!