Το bulk carrier “Cyclades” του Θ. Μαρτίνου δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι

30.04.2024

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι,  σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της αμερικανικής διοίκησης -U.S. Central Command στο Χ .

Πρόκειται για το bulk carrier “Cyclades”, (χωρητικότητας 60,400-dwt & κατασκευής του 2017), που πλέει υπό σημαία Μάλτας. Το εν λόγω πλοίο ανήκει στην Eastern Mediterranean Maritime (EastMed),  συμφερόντων του Θανάση Μαρτίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση έγινε κάπου ανάμεσα στις 10 το πρωί και τις 17:20 το απόγευμα (ώρα Υεμένης) της Δευτέρας. Κατά την ίδια ανακοίνωση «οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και το πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του».

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι Χούθι της Υεμένης έβαλαν στο στόχαστρο δυο αμερικανικά αντιτορπιλικά, το φορτηγό πλοίο “Cyclades” στην Ερυθρά Θάλασσα και το “MSC Orion” στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος Γιαχία Σάρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την ευθύνη για σειρά πληγμάτων εναντίον δύο εμπορικών και άλλων δύο πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο βλήμα κατέπεσε πολύ κοντά σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Υεμένης, χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα, σύμφωνα με βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας και τον αμερικανικό στρατό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο διαφοροποιημένος στόλος της Eastern Mediterranean Maritime αποτελείται από 83 πλοία (Equasis).

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!