Το Β.Ε.Π. ζητά άμεση επαναφορά του πλειοψηφικού πακέτο μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΟΛΠ Α.Ε

20.02.2014

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: Αρωγός κι ενεργός αγωνιστής της Παμπειραϊκής Επιτροπής Σωτηρίας της Ναυπηγοεπισκευής

Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Ενωμένοι υποστηρίζουμε τους αγώνες της ναυπηγοεπισκευαστικής κοινότητας και ζητούμε την άμεση επαναφορά του πλειοψηφικού πακέτο μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΟΛΠ Α.Ε.»

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο πλαίσιο της υποστήριξης των επιχειρήσεων μελών του αλλά και με συνέπεια στην ενεργό υποστήριξη της παραγωγής και της βιοτεχνικής-βιομηχανικής δραστηριότητας και με δεδομένο ότι εκπροσωπεί περισσότερο από το 90\% των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες της «Παμπειραϊκής Επιτροπής Σωτηρίας της Ναυπηγοεπισκευής», με επικεφαλής τον Βασίλη Κανακάκη, μέλος του Δ.Σ. του ΒΕΠ ΚΑΙ Πρόεδρο της Ένωσης Εργοδοτών Αμμοβολιστών-Καθαριστών.

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά το οποίο ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο κτίριο του ΕΒΕΠ τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 μαζί με τα άλλα δύο Επιμελητήρια του Πειραιά (ΕΒΕΠ και ΕΕΠ) εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των μελών του Δ.Σ. αλλά και των μελών ΒΕΠ επανέλαβε τη θέση για δημόσια εποπτεία του πειραϊκού Λιμένα και τόνισε ότι το ΒΕΠ είναι υπέρ της παραχώρησης μέρους δραστηριοτήτων και όχι της πλήρους ιδιωτικοποίησης, θέση που έχει εκφραστεί από τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργο Ανωμερίτη και διευκρίνισε ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά δέχεται και υποστηρίζει και αγωνίζεται για την προσέλκυση ξένων επενδυτών υπό την προϋπόθεση οι υποδομές, όπως είναι το Λιμάνι του Πειραιά, να παραμείνουν υπό κρατική εποπτεία-έλεγχο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος με δήλωσή του καταδικάζει ως υποσκάπτουσα την κοινή βούληση φορέων και εργαζομένων, την προβολή βίντεο με τα γεγονότα προ 5ετίας στο ΒΙΠΑΣ, κατά τη συνάντηση που έγινε εν αγνοία των διοργανωτών και των Επιμελητηρίων και ως στόχο είχε να τορπιλίσει την ενότητα όλων για αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

 

Οι θέσεις που διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων αλλά και από τους φορείς της ναυπηγοεπισκευαστικής κοινότητας, εργοδότες κι εργαζομένους αποφασίστηκε να αποτυπωθούν σε ένα κοινό ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά Κόμματα. Οι θέσεις αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

-Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Να γίνει ευρύτατη συζήτηση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων εργαζομένων για αξιοποίηση του ΟΛΠ με γνώμονα το όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

 

-Να επανέλθει άμεσα το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΟΛΠ Α.Ε.

 

-Να αναδειχτεί η σημασία και ο ρόλος των Λιμένων στην ανασυγκρότηση της Οικονομίας και τη συνολική ανάπτυξη της χώρας.

 

-Να οριοθετηθεί άμεσα ο χώρος της Ναυπηγοεπισκευής και να δεσμευτεί για περαιτέρω ανάπτυξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

 

-Να υπάρξουν άμεσα προγράμματα εκσυγχρονισμού της ΝΕΖ και να παραχωρηθεί στη ΝΑΥΣΟΛΠ για αξιοποίηση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση – τα επιμελητήρια και τους χρήστες.

 

-Να παρθούν άμεσα οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις για άνοιγμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά – επαν-ενεργοποίηση Ναυπηγείων Ελευσίνας και επαναδραστηριοποίηση της ΝΕΖ Περάματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!