Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον διακεκριμένο ηγέτη στον χώρο της Ναυτιλίας Capt. Δημήτρη Ματθαίου.

26.04.2024

Ο Αξιότιμος Πρόεδρος Dr. Vijay Kumar και ο Αντιπρόεδρος Dr. Δημήτρης Καμσάρης συμμετείχαν στην τελετή αναγόρευσης του κ. Δημητρίου Ματθαίου ως επίτιμου Διδάκτορα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου BC University Business and Theology.

Η διεξαγωγή της τελετής πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grande Bretagne στις 19 Απριλίου 2024.  Η απονομή του Διδακτορικού τίτλου, αποτελεί την αναγνώριση των εκτεταμένων επιτευγμάτων του κ. Δημήτρη Ματθαίου, τόσο στον ναυτιλιακό τομέα, όσο και πέρα από αυτόν. Η τελετή περιλάμβανε μια λίστα με διάσημους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Vijay Kumar, Προέδρου του BC University Business and Theology, καθώς επίσης και του BCU UK Trust.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκλεκτά πρόσωπα από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, της Ναυτιλίας, της Ιατρικής, καθώς επίσης και της Αμερικανοελληνικής οργάνωσης, AHEPA.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν:

·         Ο Αμερικανός Γερουσιαστής κ. Λου Ραπτάκης

·         Ο κ. Πελαγίδης Θεόδωρος, Deputy Governor της Τράπεζας Ελλάδος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Υπουργός Οικονομικών

·         Ο κ. Jan Fransen Executive Director του Green Award Foundation

·         Ο κ. Χιωτόπουλος Ιωάννης, Senior Vice President & Regional Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της DNV

·         Ο κ. Καραπιπέρης Χρήστος, Κυβερνήτης της Ahepa Ελλάδος

Αληθινές στιγμές συγκίνησης κι ευγνωμοσύνης

Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου σε βαθύ κλίμα συγκίνησης, εξέφρασε την  ευγνωμοσύνη του προς το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο BC University Business and Theology και υπογράμμισε την πίστη του στην ανιδιοτελή γενναιοδωρία και την εμψυχωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου, οι αληθινοί ηγέτες είναι εκείνοι που αναδεικνύουν τους άλλους και τους εμπνέουν να βρουν το δικό τους δρόμο προς την ανάπτυξη και εκπλήρωση των στόχων τους.

Ο Capt. Δημήτρης Ματθαίου, κατέχει την θέση του CEO των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων, της Arcadia Shipmanagement και της Aegean Bulk, επίσης είναι Chairman του Green Award Foundation, είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του St’ Nicholas Business Club, Clinical Professor του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Shipping του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς επίσης και Πρόεδρος του Ναυτιλιακού τμήματος της AHEPA, του Maritime Chapter HJ-45.

Ο ρόλος του Dr. Vijay Kumar στην τελετή απονομής του επίτιμου διδακτορικού τίτλου

Η συμμετοχή του Dr. Vijay Kumar και του Dr. Δημήτρη Καμσάρη στην τελετή απονομής του επίτιμου διδακτορικού τίτλου στον κ. Δημήτρη Ματθαίου, ανέδειξε την αξία που το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο BC University Business and Theology αποδίδει στην επαγγελματική αριστεία και την συνεισφορά στην κοινωνία.

Τα εμπνευσμένα λόγια του επίτιμου προσώπου, κ. Δημήτρη Ματθαίου

Στον συγκινητικό και εμψυχωτικό λόγο του κ. Δημήτρη Ματθαίου ακούστηκαν τα σοφά λόγια ενός έμπειρου ηγέτη:

“Ας είμαστε ο λαμπρός φάρος για την επιχειρηματικότητα, τη ναυτιλία, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ελληνική κληρονομιά.

Υπάρχουν  στη ζωή μας κάποιες στιγμές «που φορούν αιώνες», γιατί συμπυκνώνουν μέσα τους την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και τις αξίες μιας ολόκληρης πορείας ενός ανθρώπου. Μια τέτοια στιγμή βιώνω σήμερα κι εγώ, εφόσον με αίσθημα μέγιστης τιμής και βαθύτατης ευγνωμοσύνης βρίσκομαι εδώ, μπροστά σε εσάς, για να δεχτώ αυτή την εξαιρετική αναγνώριση, την αναγόρευσή μου ως Επίτιμου Διδάκτορα του έγκριτου Αμερικανικού Πανεπιστημίου BC University.

Η πορεία της ζωής μου με έχει διδάξει ότι, η αληθινή εκπλήρωση προέρχεται από το να σηκώνεις ψηλά τους ,άλλους και να μοιράζεσαι το ταξίδι της ανακάλυψης. Ας συνεχίσουμε να πλέουμε στα πέλαγα μαζί, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες και τα όνειρα σε πραγματικότητες. Ας είναι ο καθένας μας Φάρος φωτεινός για την επιχειρηματικότητα, τη Ναυτιλία, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ελληνική κληρονομιά, φέρνοντας αλλαγή, ελπίδα και αριστεία στον κόσμο μας.”

Συνεχίζοντας αυτή την τόσο εμπευσμένη ομιλία του: “Παρά τις όποιες δυσκολίες και κρίσεις, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στους καιρούς μας, που φαίνεται πως μας λυγίζουν προς στιγμήν, ας θυμόμαστε τον στίχο του εθνικού μας ποιητή, του Διονύσιου Σολωμού από το έργο του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»: «Η δύναμή σου πέλαγο και η θέλησή μου βράχος». Ας αντλούμε τη θέληση και την ψυχική δύναμη από τις αξίες μας για να πράττουμε το ηθικό μας καθήκον: να παραμείνουμε Άνθρωποι. Άνθρωποι! Με συνείδηση, ευθύνη, ενσυναίσθηση, ακεραιότητα και αρχές. Κι ας παραμείνουμε Έλληνες! Έλληνες περήφανοι για την καταγωγή και τις ρίζες μας, κύριοι του εαυτού και της πατρίδας μας.

Ως Θαλασσοπόρος των ωκεανών, των επιχειρήσεων και των συναισθημάτων δηλώνω ευγνώμων για την προσωπική μου Οδύσσεια, που πορεύεται διαρκώς προς μια νέα Ιθάκη ευτυχίας και εκπλήρωσης. Σας ευχαριστώ που είστε μέρος του ταξιδιού μου και σας εύχομαι να είστε αιώνιοι ταξιδευτές στις καρδιές των ανθρώπων!»

Ένα συνεχές ταξίδι

Ανακαλύπτοντας κοινά στοιχεία  της ζωής του με την Οδύσσεια, ο Δημήτρης Ματθαίου εξέφρασε την ελπίδα του για συνεχή πρόοδο και επιτυχία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους υπήρξαν συνοδοιπόροι στο ταξίδι του.

Σας επισυνάπτουμε την τόσο εμπνευσμένη ομιλία του κ. Ματθαίου Δημήτρη, από την τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα.

Επίσης, μπορείτε να βρείτε το inspiring video παρουσίασης του κ. Ματθαίου Δημήτρη με τις σπουδαιότερες δράσεις και milestones του.

Σχετικά με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο BC University Business and Theology

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο BC University Business and Theology είναι ένα αναγνωρισμένο και καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στον χώρο των επιχειρήσεων. Με την τιμητική απονομή στον Capt. Ματθαίου, το πανεπιστήμιο συνεχίζει την παράδοσή του να αναγνωρίζει τα εξαιρετικά επιτεύγματα που αντιστοιχούν στις βασικές αξίες της ηγεσίας και της υπηρεσίας προς την κοινότητα.

Για ερωτήσεις σχετικά με τον τύπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στο admin@bcuniversity.org.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!