Τι συζήτησαν Γιακούνιν και Σαμαράς για την Τοa1ΑΙΝΟΣΕ – OΛΘ

10.07.2014

Επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον των Ρώσων για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τα λιμάνια, ο πρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, κατά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην χώρα για το συνέδριο του Economist.

Βασικός στόχος των Ρώσων είναι η απεξάρτηση από την διέλευση των στενών του Βοσπόρου, η οποία είναι ιδιαίτερα ασύμφορη σε επίπεδο κόστους.


Η ρωσική πλευρά δήλωσε ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον της όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις στον χώρο των μεταφορών και υποδομών.


Ωστόσο ανησυχία – την οποία εξέφρασε ανοιχτά – προκάλεσε στον κ. Γιακούνιν η διαδικασία στους τρεις διαγωνισμούς για την αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO καιΟΛΘ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Να κάνει πίσω η τρόικα ζήτησε ο Γιακούνιν


Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικα, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να ασκούν πιέσεις, οι οποίες στέκονται εμπόδιο στην ρωσική συμμετοχή.


Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκκρεμότητα των χρεών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ θα πρέπει επίσης να διευθετήσει το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων με την ΕΕ.


Για ακόμη μία φορά ο Ρώσος συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατέστησε σαφές ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για μια συμφωνία πακέτο που να περιλαμβάνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες έχει προγραμματιστεί επίσκεψη κλιμακίου των ρωσικών σιδηροδρόμων στα μηχανοστάσια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να επιθεωρήσουν συρμούς, δίκτυο και εγκαταστάσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!