Θετικό μέλλον για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προβλέπει η Deutsche Bank

12.03.2014

Ανάκαμψη της κερδοφορίας των Ελληνικών τραπεζών και καλύτερες προοπτικές για το μέλλον διαβλέπουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank σαν αποτέλεσμα τεσσάρων παραμέτρων.

Εκτιμούν ότι για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, το 2014 το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας θα καταγράψει αύξηση και θα κινηθεί σε θετικό επίπεδο.


Ειδικότερα, οι αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν η ισχυρή ανάκαμψη στα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών θα προέλθει από τέσσερις παράγοντες ; 1) Υψηλότερα περιθώρια για κερδοφορία, καθώς το χρηματοδοτικό κόστος τείνει προς την ομαλοποίηση. 2) Βελτιωμένη διαχείριση του κόστους που αντανακλά την αποτελεσματικότητα των συνεργειών από τις συγχωνεύσεις του περασμένου διαστήματος. 3) Ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και 4) Μείωση του πιστωτικού κινδύνου (credit risk), καθώς η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται.


Σύμφωνα με την ίδια, η μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού χάρτη που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα ανοίγει τον δρόμο για να γίνουν ορατές οι συνέργειες, δημιουργώντας ταυτόχρονα προοπτικές για ένα ευνοϊκό τραπεζικό σύστημα τα επόμενα χρόνια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!