11.06.2020

Θεοδόσης Σταματέλλος: Σημασία έχει να μάθουμε να λειτουργούμε μέσα από αυτές τις κρίσεις

«Κινηθήκαμε σε δυο άξονες: Στην προστασία συναδέλφων και πελατών από πλευράς ασφάλειας και στη συνέχιση σε απόλυτο βαθμό, της παροχής των υπηρεσιών μας.» Επισημαίνει ο Θεοδόσης Σταματέλλος, Διευθυντής Ναυτιλιακών & Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης για το Lloyd’s Register, στο maritimes.gr, για το πως προσαρμόστηκε ο Lloyd’s Register στην εποχή του COVID-19.

Στο θέμα των επιθεωρήσεων αναφέρει πως «Υπάρχει η τεχνολογία, υπάρχει η τεχνογνωσία υπάρχει η δυνατότητα. Είδαμε και τα οφέλη.» τονίζοντας όμως «Η εμπειρία του επιθεωρητή είναι πάντα κάτι το πολύ σημαντικό, χρειάζεται ταυτόχρονα και υποστήριξη»

Εστιάζει στον ανθρώπινο παράγοντας λέγοντας «Πως θα αφαιρέσουμε από τον ανθρώπινο παράγοντα ότι δεν προσθέτει αξία και πως να κρατήσουμε αυτά που δίνουν αξία και κάτι σημαντικό στη δουλειάς μας.»

«Δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα και σημασία να κοιτάμε μια ημερομηνία λήξεις. Σημασία έχει να μάθουμε να λειτουργούμε μέσα από αυτές τις κρίσης.»

Είμαστε μπροστά σε μια καινούργια επανάσταση.
«Ανάγκη για νέες δεξιότητες που αφορούν συμπεριφορά, αντίληψη, αποδοχή της αλλαγής. Μιλάμε για μια σειρά αλλαγών που έρχεται γρήγορα.»

Σχετικά με τον κανονισμό ΙΜΟ 2020 τονίζει πως δεν υπήρξαν ουσιαστικά προβλήματα και βρήκε τη ναυτιλία προετοιμασμένη. «Η διαχείριση των νέων καυσίμων απαιτεί μια συνεχή επαγρύπνηση και τήρηση πολύ σχολαστική των διαδικασιών, οι οποίες είναι πιο πολύπλοκες.»

Στο δίλημμα σχετικά με την επιλογή μηχανών των νέων πλοίων λέει «Μαζί με τους εφοπλιστές εξερευνούμε το νέο χώρο επιλογής μηχανών σε νεότευκτα και οι επιλογές που θα γίνουν, θα γίνουν με ασφάλεια.»

Στο θέμα της ενέργειας επισημαίνει πως υπάρχει μεγάλο focus είτε για λόγους περιβαλλοντικούς είτε για λόγους πολιτικούς.

«Πολύ ψηλά στην στρατηγική του Lloyds Register η αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου και εναλλακτικών μορφών ενέργειας.»

«Ο Lloyd’s Register συμμετέχει στα μεγαλύτερα ενεργειακά project ανά το κόσμο. Συνεπώς χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνογνωσία.»

Για το εξειδικευμένο πρόγραμμα σεμιναρίων τονίζει «Το πρόγραμμα σεμιναρίων του Lloyd’s Register έχει την έγκριση από τους πελάτες του. Έρχονται σε μας όχι μόνο για τεχνικά θέματα αλλά και την ανάπτυξη των soft skills.»

Μιλά για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του Lloyd’s Register «Το πιο αγαπημένο μου θέμα είναι το Lloyd’s Register Foundation. Είναι μια ανεξάρτητη «ομπρέλα», διαφανής και με κοινωνική προσφορά.»
maritimes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!