17.07.2017

Θ. Σταματέλλος: Αυτό που προσφέρουμε εμείς είναι η γνώση των ανθρώπων μας

«Η Ελλάδα σαν ναυτιλιακή δύναμη απλώνεται παντού, οπότε απλωνόμαστε και εμείς μαζί με τους έλληνες πελάτες μας.» επισημαίνει ο Διευθυντής του Lloyd’s Redister για την Νότια Ευρώπη, κ. θεοδόσης Σταματέλλος στη συνέντευξή του στο maritimes TV. Μιλά για το γραφείο του Πειραιά το οποίο είναι το κεντρικό γραφείο της Νότιας Ευρώπης του Lloyd’s Register, μια «μαγική περιοχή» όπως την χαρακτηρίζει.

Αναφέρεται στη χαμηλή ναυλαγορά και την γενικότερη οικονομική ύφεση η οποία δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα το γραφείο του Πειραιά, αντιθέτως βρέθηκαν τρόποι να γίνουν αποδοτικότεροι και το βασικό είναι, όπως τονίζει ο κ Σταματέλλος, ότι διατηρήθηκαν  στις θέσεις τους οι άνθρωποι του γραφείου.  «Αυτό που προσφέρουμε εμείς είναι η γνώση των ανθρώπων μας, και αυτή η γνώση δεν αποκτάται από τη μια μέρα στην άλλη.»

Μιλά για τους νέους κανονισμούς και τις εξειδικευμένες λύσεις που παρέχουν στον έλληνα πλοιοκτήτη, όπως και στο σημαντικό έργο που προσφέρει το Lloyd’s Register Foundation που ως βασικός σκοπός του είναι να χρηματοδοτεί την εκπαίδευση.

Αναφέρεται στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας στη ναυτιλία τονίζοντας πως ήδη είναι μια πραγματικότητα. «Δουλεία όλων μας είναι να γίνει με τον ασφαλέστερο τρόπο.»

Μιλά για τα θέματα που προκύπτουν από την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ολοκληρώνοντας  επισημαίνει: «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να φέρουμε πίσω στο ελληνικό κοινό την σωστή αντίληψη για τη ναυτιλία μας, γιατί παραδοσιακά ναυτιλία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει ναυτιλία.»

συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος

camera studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!