Τέταρτη δεντροφύτευση της TREEBANK στη Χίο

01.04.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το οποίο έχει αναλάβει την περιβαλλοντολογική πρωτοβουλία δεντροφύτευσης της περιοχής του Κορακάρη στην Χίο, πραγματοποίησε με επιτυχία την τέταρτη δεντροφύτευση της TREEBANK, της πρώτης πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση.

Με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 30 εθελοντών από το Ίδρυμα, το Ναυτικό Λύκειο Teens, τη Μαθητική στέγη Καρδαμύλων – “Το Σπίτι της Μαρίας” MariasHome KardamylaChios και τον Όμιλο Εταιρειών Τσάκου φυτεύτηκαν σε μιά μέρα, 272 ακόμη δενδρύλλια στον Κορακάρη, στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανάγκη προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος κατά της κλιματικής αλλαγής, με στόχο να αναδειχθεί παράλληλα η περιοχή ως ένας πνεύμονας ζωής για το νησί.

Μέχρι στιγμής, η TREEBANK έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.392 δέντρα και έχει φυτεύσει συνολικά 1.342. Το Ίδρυμα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή και την υποστήριξή καθώς και προς την εταιρεία FEED THE NEED για την προσφορά κερασμάτων. Τέλος, καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στο έργο της TREEBANK να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22710-81970.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!