Τέσσερις εταιρείες διεκδικούν την διαχείριση δυο νέων λιμένων στο Ισραήλ

04.08.2014

Στην τελική επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαχείριση δυο νέων εμπορικών λιμένων του Ισραήλ αναμένεται να προχωρήσουν οι αρμόδιες Αρχές έως τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με πληροφορίες στον διεθνή τύπο.

Κατά πληροφορίες, στην προκαταρκτική φάση έχουν ήδη περάσει τέσσερις εταιρίες . Πρόκειται για τη Δανέζικη Terminal Investment Ltd (TIL), τη Γερμανική Eurogate, την με έδρα στις Φιλιππίνες International Container Terminal Services Inc (ICTSI) και την Κινεζική Shanghai International Port Group.


Και οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν λάβει το σχετικό βοηθητικό-ενημερωτικό υλικό από την Israel Ports Co που για μία εικοσιπενταετία είχε υπό τον έλεγχό της τα λιμάνια της Haifa και του Ashdod.Oι τέσσερις υποψήφιοι θα πρέπει στην παρούσα φάση να εκπονήσουν ένα πλήρες σχέδιο διαχειριστικής πολιτικής από το οποίο και ουσιαστικά θα κριθεί ποιος θα αναλάβει τελικά τα δύο λιμάνια.


Η διαδικασία έχει φέρει στο προσκήνιο τα Ισραηλινά λιμάνια, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι πληρούν τα διεθνή στάνταρ, τα οποία στοχεύουν να διατηρήσουν τα επίπεδα που έχει θέσει ο διεθνής ανταγωνισμός αλλά και να προβάλουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!