ΤΕΝ (Τσάκος): Πούλησε παλαιότερο δεξαμενόπλοιο του στόλου της

23.04.2024

Η εισηγμένη στο NYSE Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του Νίκου Τσάκου, επιβεβαίωσε την πώληση ενός παλαιότερου  πλοίου, καθώς συνεχίζει την προσπάθεια ανανέωσης του στόλου της.

Πιο συγκεκριμένα, πούλησε το Aframax tanker “Izumo Princess” που κατασκευάστηκε το 2007 στο ναυπηγείο Sumitomo για περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αγοραστής δεν κατονομάστηκε, αλλά ναυτιλιακές βάσεις δεδομένων δείχνουν ότι το πλοίο χωρητικότητας 105.500 dwt, βρίσκεται υπό την κυριότητα της Noble Sphere Corp που είναι εγγεγραμμένη στις Σεϋχέλλες και το πλοίο μετονομάστηκε σε “Thorin”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η TEN πούλησε εννέα πλοία πρώτης γενιάς τους τελευταίους 12 μήνες και πρόσφατα παρέλαβε Aframax tankers που κινούνται με LNG, καθώς και εξαγόρασε πέντε σύγχρονα tankers από τη Viken Shipping. Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος 74 πλοία, συμπεριλαμβανομένων επτά νεότευκτων προς παράδοση.

«Αυτή η 10η συναλλαγή υπογραμμίζει τη δέσμευση της TEN να πουλήσει πρώτης γενιάς περιουσιακά της στοιχεία και να ενισχύσει το «πράσινο» αποτύπωμά της μέσω της απόκτησης και κατασκευής οικολογικών πλοίων τελευταίας τεχνολογίας για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των πελατών μας», δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου, πρόεδρος και επικεφαλής επιχειρήσεων της ΤΕΝ.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!