Τελεσίγραφο της ΠΝΟ σε ναυτιλιακές εταιρείες

10.03.2014

Να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα στα πληρώματά τους έως τις 20 Μαρτίου καλεί όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κρατηθούν τα πλοία «δεμένα» στα λιμάνια.

Η προειδοποίηση της ΠΝΟ απευθύνεται προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL LINES, ANEK LINES, HELLENIC SEA WAYS MARITIMES SA, VENTURIS SEA LINES, AMMEZ και LANE LINES.. Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η ΠΝΟ τονίζει ότι «έως τώρα οι ναυτικοί επέδειξαν πολλές φορές αισθήματα ευθύνης και δεν προέβησαν και ανέστειλαν δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις για να δοθεί χρόνος στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα στους δικαιούχους, πλην όμως η στάση της αυτή δεν εκτιμήθηκε σωστά από μερίδα εταιρειών».


Επίσης, αναφέρει πως «γίνεται εύλογα αντιληπτό ότι η διαιώνιση ενός τέτοιου σοβαρότατου προβλήματος δεν μπορεί να συνεχισθεί και έχει, ήδη, υπερβεί από μακρού τις αντοχές όλων των μαστιζομένων και δεινοπαθούντων συναδέλφων και των οικογενειών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!