Συνάντηση της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου, Walid Fayad

12.03.2024

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, δέχθηκε χθες (Δευτέρα 11 Μαρτίου), στο γραφείο της αντιπροσωπεία του Λιβάνου, με επικεφαλής τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτων, κύριο Walid Fayad.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της λιβανέζικης αντιπροσωπείας για τις πολιτικές της Ελλάδος στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου επεσήμανε την πρόοδο της Ελλάδος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέτρα και τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει η χώρα μας στους τομείς της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, λειτουργίας της αγοράς και τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιες εταιρείες ενέργειας.

Επίσης, ο κύριος Fayad σημείωσε το ενδιαφέρον της λιβανέζικης πλευράς για συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, με στόχο τη διαχείριση ενός συγκροτήματος αποθηκών πετρελαϊκών προϊόντων στον Λίβανο.

Τέλος, ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου επέδειξε ενδιαφέρον και για τον τομέα των υδάτων και των αστικών λυμάτων, για τα οποία ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κύριο Πέτρο Βαρελίδη.

Τόσο η κυρία Σδούκου, όσο και ο κύριος Βαρελίδης σημείωσαν τη διαθεσιμότητά τους για παροχή περαιτέρω τεχνικής βοήθειας στη λιβανέζικη πλευρά σε θέματα πολιτικών στους τομείς της ενέργειας και των υδάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!