Συνάντηση Προεδρείου ΕΕΝΜΑ με τον Πρόξενο της Κοινοπολιτείας της Ντομινίκα

08.03.2014

Πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας στις 27/02/14, κατόπιν προσκλήσεως του Προξένου της Κοινοπολιτείας της Ντομινικα (Commonwealth of Dominica) στην Ελλάδα, κ. Χρ. Βαρδίκου με το Προεδρείο της ΕΕΝΜΑ, κ.κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη – Πρόεδρο, Βασίλειο Τερζή – Α’ Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Σουραβλά – Β΄ Αντιπρόεδρο, Δανιήλ Ταπεινό – Μέλος ΔΣ.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Πρόξενος ανέλυσε θέματα και πλεονεκτήματα του Νηολογίου της Dominica και ανέπτυξε επιχειρηματικές και ναυτιλιακές προτάσεις που ενδιαφέρουν Ελληνες Πλοικτήτες και πλοἰα που δραστηριοποιοὐνται στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραιβικής με έμφαση τη Βενεζουέλα και την Κούβα.


Η Κοινοπολιτεία της Ντομινίκα είναι ανεξάρτητο κράτος (πρώην Αγγλική Αποικία) που βρίσκεται μεταξύ των δύο Γαλλικών Υπερπόντιων Νομών της Γουαδελούπης και της Μαρτινίκας και είναι μέλος τόσο της CARICOM (Caribbean Community), όσο και της ALBA (πρώην Bolivarian Alliance for the Peoples of Our America – Peoples’ Trade Treaty), της Petrocaribe, της CELAC (Community of Latin American and Caribbean States), και της ACS (Association of Caribbean States). Οι παραπάνω συμμετοχές προσφέρουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στα πλοία που φέρουν τη σημαία της Ντομινίκα.


Από το 2011 λειτουργεί Επ. Προξενείο στην Ελλάδα και παράλληλα, η χώρα έχει διαπιστεύσει ως Πρέσβη εκ προσωπικοτήτων στην Ελληνική Δημοκρατία τον διαπρεπή νομικό κ. Lennox Lawrence, επί πενατετία πρὠην Πρέσβη της στην Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Προξενείου http://www.dominicaconsulategreece.com/

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!