Συνάντηση εργασίας της κα Δόμνας Μιχαηλίδου με κλιμάκιο του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού

24.04.2024

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου δέχτηκε σε συνάντηση εργασίας κλιμάκιο του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από την πλευρά του Υπουργείου η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και συνεργάτες της κας Υπουργού.

Στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, που είναι Οργανωμένος Υποδοχέας Επιχειρήσεων (ΟΥΕ), λειτουργούν 82 υγιείς επιχειρήσεις με 1.500 μόνιμους εργαζόμενους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δραστηριοποιούνται στο κλάδο της επισκευής πλοίων. Το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού είναι κατ’ ουσία το μόνο Οργανωμένο Κλαδικό Πάρκο της χώρας, με προσανατολισμό τη Ναυπηγοεπισκευή.

Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν στην εναρμόνιση γενικότερων θεσμικών ρυθμίσεων με τις ειδικές ανάγκες των επιχειρήσεων του Βιομηχανικού Πάρκου και της Ναυπηγοεπισκευής. Συγκεκριμένα, με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στη Βιομηχανία, τις Υπερωρίες, τις Υπέρμετρες Ασφαλιστικές Εισφορές σε υψηλούς ονομαστικούς μισθούς.

Αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του διαθέσιμου εργατοτεχνικού προσωπικού.

Τέλος, η κα Υπουργός και βουλευτής Πειραιά, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Οδικό Έργο Σχιστού, Σκαραμαγκά, Ολοκλήρωσης Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, έργου μεγάλης σημασίας για τον ευρύτερο Πειραιά και τη Δυτική Αττική, στο οποίο κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!