Συμφωνία οa1ωσίας – Αυστρίας για τον South Stream

25.06.2014

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την Αυστρία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη εργασίας, για τη συμφωνία που υπογράφτηκε την Τρίτη ανάμεσα στη ρωσική δημόσια επιχείρηση αερίου Gazprom και στον αυστριακό όμιλο πετρελαιοειδών ÖMV για την κατασκευή τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream σε αυστριακό έδαφος.

Ο κ. Πούτιν κατά την κοινή συνέντευξη που είχε με τον Αυστριακό ομόλογό του Χάιντς Φίσερ απέρριψε κατηγορηματικά την δυτική κριτική για υποτιθέμενη παράκαμψη της Ουκρανίας, καθώς, όπως σημείωσε, τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού αυτού υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως ο αγωγός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.


Στη δική του τοποθέτηση ο Αυστριακός πρόεδρος χαρακτήρισε τον αγωγό σκόπιμο και χρήσιμο, ενώ, απορρίπτοντας την κριτική άλλων κοινοτικών χωρών, παρατήρησε πως μόλις ένα τμήμα 50 χιλιομέτρων από το συνολικό μήκος των 1.500 χιλιομέτρων του αγωγού θα βρίσκεται στην Αυστρία, ενώ ένα τεράστιο τμήμα του θα διασχίζει δύο χώρες-μέλη τόσο της Ε.Ε., όσο και του ΝΑΤΟ.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!