Στο 5% των κερδών τα τέλη λειτουργίας των υδατοδρομίων

02.03.2014

Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες των τελών λειτουργίας υδατοδρομίων σε όλη την επικράτεια, υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Καθορίζει ένα τέλος λειτουργίας υδατοδρομίου, ποσοστού 5\% επί του καθαρού ναύλου ανά επιβάτη, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, που επιβάλλεται στα εισιτήρια των επιβατών που προσθαλασσώνονται σε ή αποθαλασσώνονται από υδατοδρόμιο και εισπράττεται με ευθύνη αυτών που εκδίδουν εισιτήρια. Από την επιβολή του τέλους απαλλάσσονται παιδιά έως πέντε ετών, ασθενείς και συνοδοί τους, καθώς και επιβάτες υδροπλάνου που προσθαλασσώνεται λόγω έκτακτης ανάγκης.


«Τα τρία υπουργεία υπηρετώντας τον στόχο διαμόρφωσης αναπτυξιακού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στη χώρα. Η συγκοινωνιακή θαλάσσια διασύνδεση των απομακρυσμένων νησιών, η ευκαιρία ανάπτυξης σε κεντρικά λιμάνια της χώρας αλλά και σε παραμεθόριες περιοχές και η τουριστική αναβάθμιση θα αποτελέσουν οφέλη από την χρήση υδροπλάνων σε όλη τη χώρα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΝΑ.


Του Μηνά Τσαμόπουλου


Πηγή: newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!