Στην Ουρουγουάη ο Γιώργος Κώτσηρας: Υπέγραψε διμερείς συμφωνίες συνεργασίας στη Ναυτιλία

24.04.2024

Στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουρουγουάη, συμμετέχει ο υφυπουργός εξωτερικών και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας . Συναντήθηκε με εκπροσώπους και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μοντεβιδέο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας για τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για τους Έλληνες της Διασποράς και ιδίως για το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό και την επιστολική ψήφο.

Συμφωνίες για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον ναυτιλιακό τομέα και στη ναυτιλιακή εκπαίδευση

Συμμετχείχε επίσης στις διευρυμένες συνομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Ουρουγουάης, Luis Lacalle Pou, και υπέγραψα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης, Omar Paganini, δυο συμφωνίες για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον ναυτιλιακό τομέα και στη ναυτιλιακή εκπαίδευση και τη διευκόλυνση της απασχόλησης των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών.

Τέλος, επισκέφθηκε το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», έναν φάρο Ελληνισμού, και παραβρέθηκα στην παρασημοφόρηση της καθηγήτριας Margarita Larriera για την προσφορά της στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. thriassio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!