Στην Dynagas LNG Partners LP το παγοθραυστικό «Arctic Aurora».

30.06.2014

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Dynagas LNG Partners LP (Dynagas Partners), φορέα εκμετάλλευσης πλοίων μεταφοράς LNG, η εξαγορά των δικαιωμάτων του παγοθραυστικού πλοίου μεταφοράς LNG «Arctic Aurora» από την Dynagas Holding Ltd, μητρικής εταιρείας της Dynagas Partners, έναντι 235 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν διεθνείς ναυλομεσιτικοί οίκοι, στις 19 Ιουνίου του 2014 , η Dynagas Partners εξασφάλισε με εγγύηση μια νέα ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 340 εκατ. δολαρίων που χρησιμοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση των 214,1 εκατ. δολαρίων που εκκρεμούν στο πλαίσιο της υφιστάμενης εγγυημένης ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης της Dynagas Partners.


Το υπόλοιπο δάνειο των 125,9 εκατ. δολαρίων χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση ενός μέρους της τιμής αγοράς του «Arctic Aurora».


Το υπόλοιπο ποσόν από το κόστος αγοράς χρηματοδοτήθηκε με τις εισπράξεις της προσφάτως ολοκληρωμένης προσφοράς μετοχών της Dynagas Partners, που έκλεισε στις 18 Ιουνίου 2014.


Ο στόλος της Dynagas Partners, συμπεριλαμβανομένου πλέον του «Arctic Aurora», αποτελείται από τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG που έχουν συνολική μεταφορική ικανότητα 604.100 κυβικών μέτρων και απασχολούνται σε μακροχρόνιες ναυλώσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!