04.03.2020

Στήνουμε τα θεμέλια της ναυτασφάλισης του μέλλοντος: Ηλίας Τσακίρης (American Hellenic Hull Insurance Company), Γιώργος Θεοχαρίδης (World Maritime University)

Η ναυτασφάλιση κατέχει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και η διάχυση της γνώσης είναι αναγκαία σε ένα όλο και πιο περίπλοκο και διαρκώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον, δήλωσαν σε συνέντευξή τους στο maritimes.gr οι κ.κ. Ηλίας Τσακίρης, διευθύνων σύμβουλος του American Hellenic Hull Insurance Company και Γιώργος Θεοχαρίδης, καθηγητής στο World Maritime University το οποίο έχει ιδρυθεί από τον International Maritime Organization (IMO).

AHHIC και WMU έχουν υπογράψει από το 2019 συμφωνία συνεργασίας και σπουδαστες του μεταπτυχιακού προγράμματος θαλάσσιας ασφάλισης είχαν την ευκαιρία προ ημερών στον Πειραιά να ακούσουν από τον κ. Τσακίρη και άλλα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας τα μυστικά της αγοράς και της πρωτοπορίας των Ελλήνων στις θάλασσες.

«Στόχος ήταν να μπει το θεμέλιο της συνεργασίας ανάμεσα σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στον ΟΗΕ και έναν ασφαλιστικό φορέα διεθνούς βεληνεκούς για την προώθηση της ατζέντας της βιωσιμης ανάπτυξης,» εξήγησε ο κ. Θεοχαρίδης.

«Η εκπαίδευση είναι το μέλλον. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ελληνικοί νηογνώμονες και ναυτασφαλιστές στον Πειραια; Προωθούμε την επιστήμη της ναυτασφάλισης σε διεθνές επιπεδο ώστε στο μέλλον οι Ελληνες να μην είναι μονο διαχειριστές, αλλά και ναυτασφαλιστές,» πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης.

«Η εκπαίδευση είναι ο συγκολλητικός παράγοντας για ένα θρυμματισμένο maritime cluster στο οποίο δεν έχουν αναπτυχθεί σημαντικά κομμάτια, όπως είναι το ελληνικό,» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρίδης.

συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος

camera: studio Panos Halkidis

maritimes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!