Στα ναυπηγεία της YALOVA στην Τουρκία μεταφέρεται το «EUROPA LINK»

02.11.2014

Με την βοήθεια του ρυμουλκού ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, μεταφέρεται αυτή την ώρα το EUROPALINK, με τελικό προορισμό τα ναυπηγεία της YALOVA στην Τουρκία. Να θυμίσουμε οτι το πλοίο, από το πρωί της 21/9/2014, παρέμενε στο λιμάνι της Κέρκυρας, μετά την πρόσκρουση που είχε στην νησίδα Περιστέρες.

Το επιβατηγό πλοίο «EUROPA LINK», σημαίας Ιταλίας, προσέκρουσε στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” ανοιχτά της Κέρκυρας εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο


Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα Ιταλίας, με 693επιβάτες, εβδομήντα μέλη του πληρώματος και 366 οχήματα.


Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς στη δεξιά πλευρά του πλοίου και η εισροή υδάτων ενώ με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και έγιναν προσπάθειες απάντλησης αυτών.


Στη συνέχεια, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και συνοδεία πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε αποπλεύσει για παροχή συνδρομής, το «EUROPA LINK» κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας και προσέδεσε ασφαλώς με τη βοήθεια ρυμουλκών.


Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Κατόπιν ελέγχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!