Στα διαλυτήρια οδήγησε 16 πλοία της η China Cosco Holdings

30.04.2014

Στα διαλυτήρια οδήγησε το πρώτο 3μηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία China Cosco Holdings 16 πλοία της, συνολικής χωρητικότητας 803.087 dwt., βάζοντας στα ταμεία της «ζεστό» χρήμα 75 εκατ. δολαρίων, περίπου.

Σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο σημειώνεται ότι κατά την οικονομική περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014 η κινεζική εταιρεία θα καταγράψει ζημίες 130 εκατ. δολαρίων από την αποσυναρμολόγηση των 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και των τεσσάρων πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίο.


Να σημειωθεί, ότι ύστερα από την απόσυρση των παλαιών πλοίων, η μέση ηλικία των πλοίων που ανήκουν στην Cosco Container Lines Co Ltd και στην China Cosco Bulk Shipping (Group) Company Limited έχει μειωθεί σημαντικά ενώ και η συνολική περιβαλλοντική ποιότητα των πλοίων έχει βελτιωθεί αναβαθμίζοντας την θέση του κινεζικού κολοσσού στο ναυτιλιακό κλάδο, διεθνώς.


Ναυτιλιακοί παράγοντες ανέφεραν ότι «από τις πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων η China Cosco απέφυγε μια τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το 2013, από καθαρές ζημίες και συγχρόνως γλίτωσε τη διαγραφή της από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!