Σουπερνόβα – η έκρηξη των άστρων

21.05.2014

Έργα μικρού μεγέθους με ακρυλικά και σπρέι σε καμβά και βίντεο παρουσιάζει η Utopia στην έκθεση Supernovae στο La soiree de Votanique (Καστοριάς 37, Βοτανικός) από τις 19 Μαίου έως την 1η Ιουνίου 2014. Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται στην έκρηξη ενός αστεριού κατά το θάνατό του και τη γέννηση ενός νέου ηλιακού συστήματος, δεδομένα που μας προσφέρει η επιστήμη έως σήμερα.


Όπως η ίδια η Utopia σχολιάζει: “Πέρα όμως από τον παραλληλισμό ότι κάθε τέλος και αρχή, είναι ακόμα σημαντικότερο το ότι η κοινωνική κατάσταση σήμερα ή τα καθημερινά προβλήματα του καθενός μοιάζουν μικρά μπροστά σε αυτά τα κοσμογονικά γεγονότα. Και ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μέρος αυτού του σύμπαντος και ότι το σπίτι, το χωριό, η πόλη, η χώρα, η γη, η θάλασσα, ο πλανήτης είναι κι αυτά ένα μέρος του μεγαλείου του.

Τοποθετώντας τη σουπερνόβα στους καιρούς μας, το κάθε αστέρι συμβολίζει την αντίθεση του φωτός μές στη νύχτα και η έκρηξη την σαφή ανάγκη για αλλαγή και την δημιουργία νέας ζωής.”

Τα βίντεο που παρουσιάζονται έχουν δημιουργηθεί για τη μουσική των Hope Springs Eternal – μέλος των οποίων είναι η εικαστικός – και το δίσκο τους Supernova που πρόκειται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το
http://www.supernovae.info/.


Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν εχθές, Τρίτη 20 Μαίου


Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 12:00 – 00:00 (Δευτ – Κυρ)
Προβολές video: 20:00 – 00:00 (Δευτ – Κυρ)


Ευχαριστώ τους Καλλιόπη Λιαδή, Γιώργο Μαστραντώνη, Πάνο Μουργελά, Δημήτρη Σταμούλη & το La Soiree de Votanique για την πραγμάτωση αυτής της έκθεσης.


Κωνσταντίνα Φόρου (a.k.a. Utopia)


Γεννήθηκε στο χιονισμένο Λονδίνο, πιθανά από την έκρηξη ενός αστεριού. Μεγάλωσε στην Αθήνα και πήγε στο Canterbury, Kent για εικαστικές σπουδές. Συνέχισε σπουδές οπτικής επικοινωνίας στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι στο animation και τη ζωγραφική. Έως σήμερα έχει ασχοληθεί με τη γραφιστική, τη μουσική, το θέατρο, το video art, το τραγούδι, το animation, τη διδασκαλία νέων μέσων κ.ά. Αυτή τη στιγμή ζει στη Χίο. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!