Σε τροχιά επιτάχυνσης: Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο EnvolveXL

26.03.2024

To Envolve ανακοινώνει τις startups που θα συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης EnvolveXL

Ο ταξιδιωτικός τομέας και ο τομέας τεχνολογίας υγείας ξεχωρίζουν ανάμεσα στους 9 κλάδους δραστηριοποίησης των εταιρειών αυτών

Αθήνα 26 Μαρτίου 2024  –  Το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org), συνεχίζοντας τη δέσμευσή του για την προώθηση της καινοτομίας και την ανάδειξη startup εταιρειών, παρουσιάζει τις 20 startup εταιρείες που θα συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης “EnvolveXL”. Οι εταιρείες αυτές επιλέχθηκαν μέσα από ένα σύνολο εξαιρετικά ανταγωνιστικών αιτήσεων και αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας. Επιπλέον, προέρχονται από 4 διαφορετικές χώρες, ενώ δραστηριοποιούνται σε 9 κλάδους, με ισχυρή παρουσία στους χώρους της τεχνολογίας της υγείας (Health Tech) και του ταξιδιωτικού τομέα (Travel Tech).

Το EnvolveXL είναι το βασικό πρόγραμμα του οργανισμού, υπό τον πυλώνα της Υποστήριξης Επιχειρηματιών (Founders Support), και είναι σχεδιασμένο, ώστε να παρέχει στις startups πολύτιμους πόρους, καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης, με σκοπό την ανάπτυξη και την επέκτασή τους, διεθνώς. Οι 20 ομάδες που επιλέχθηκαν, θα συμμετέχουν στο αρχικό στάδιο του EnvolveXL (Βootcamp). Στη συνέχεια, θα επιλεγούν οι 15 εταιρείες που θα συνεχίσουν στο κύριο πρόγραμμα επιτάχυνσης. Με την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού, μέσα από ένα Demo Day, η ομάδα του Envolve θα αξιολογήσει και θα επιλέξει προσεκτικά, τις πέντε κορυφαίες startups, οι οποίες θα διεκδικήσουν συνολικά επενδύσεις έως 265.000 Ευρώ από τον ιδρυτικό χορηγό του EnvolveXL, το Libra Philanthropies (https://libraphilanthropies.org/), μέσω της προσέγγισης “Investing for Good”.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε πολλά υποσχόμενες startup εταιρείες στον πρώτο κύκλο του EnvolveXL», ανέφερε ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship. «Κάθε μία από αυτές τις startups, αντικατοπτρίζει την προοπτική που υπάρχει όσον αφορά στον ψηφιακό και βιώσιμο μετασχηματισμό της οικονομίας. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε σε αυτές τις εταιρείες την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζονται, για να ευδοκιμήσουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.»

Το Envolve καλωσορίζει τα πρώτα μέλη του EnvolveXL (με αλφαβητική σειρά):

Anacalypsis Therapeutics (Health Tech) – https://anacalypsistherapeutics.com/
BionicX (Health Tech) – https://bionic-x.com/
Blink App (FinTech) – https://www.blinkapp.fun/
Cellarhopping.com (Travel Tech) – https://cellarhopping.com/
Circuland Platform (PropTech) – https://circuland.co.uk/
CityCrop (AgriTech) – https://citycrop.io/business
Coinbux (FinTech) – https://coinbux.co/
eThesis (EduTech) – https://ethesisplatform.com/
Happy G (Health Tech) – https://www.happyg.care/
Joolify (Fashion Tech) – https://www.joolify.gr/
Kleesto (Travel Tech) – https://kleesto.com/
Miden (Climate Tech / Blockchain) – https://gomiden.com/
MyHabeats (Health Tech) – https://myhabeats.co
MyVets (Health Tech) – https://myvets.gr/
NEREID (Maritime Tech) – https://nereid.gr/
Relayer (Health Tech) – https://relayer.online/
Travelr (Travel Tech / FinTech) – https://travelr.gr/
Turn it Green (Climate Tech) – https://turnit.green
Upiria (Travel Tech) – https://www.upiria.com/
Vivestia (Travel Tech) – https://thevivestia.com

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου του EnvolveXL, οι ομάδες αυτές θα λάβουν μέρος σε ένα εντατικό τετράμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης, που θα περιλαμβάνει υποστήριξη από το στάδιο του οραματισμού και της σύλληψης της ιδέας, μέχρι και της υλοποίησης και προσέλκυσης επενδύσεων. Μεταξύ άλλων, οι επιλεγμένες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, να παρουσιάσουν και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, λαμβάνοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση, καθώς και ευκαιρίες επενδυτικού χαρακτήρα και διεθνούς δικτύωσης. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, το Envolve σκοπεύει να υποστηρίξει 100 δυναμικές ομάδες που, δρώντας ως καταλύτες, θα επιφέρουν την αλλαγή μέσω νέων οικονομικών μοντέλων και θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η οικονομία παγκοσμίως, εστιάζοντας στον ψηφιακό της μετασχηματισμό και τη βιωσιμότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το EnvolveXL και τις εταιρείες του πρώτου κύκλου, θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://envolveglobal.org/envolveXL

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship 

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας από την ίδρυσή του, το 2012. Ο οργανισμός υποστηρίζει τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρηματικές ιδέες και προωθεί την καινοτομία μέσα από ένα ανοιχτό οικοσύστημα, που βασίζεται στις συνέργειες, τη διαφάνεια και την εξωστρέφεια. Το Envolve λειτουργεί ως ένας κόμβος καινοτομίας και γνώσης, προσφέροντας εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, υποστήριξη επιχειρηματιών, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, για την παγκόσμια κοινότητα.

Με το πρόγραμμα EnvolveXL, ο οργανισμός καλλιεργεί την επόμενη γενιά επιχειρηματιών, εξελίσσοντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμά του, χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη πορεία του Envolve Award Greece. Το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη 37 επιχειρήσεων και έχει προσφέρει περισσότερο από 6.000.000€ στην οικονομία, προάγοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία.

Μάθε περισσότερα για το Envolve στον ακόλουθο σύνδεσμο https://envolveglobal.org

Σχετικά με τo Libra Philanthropies

Το Libra Philanthropies ιδρύθηκε το 2023 από την οικογένεια Λογοθέτη ως ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, και είναι αφοσιωμένο στη διατήρηση και εξέλιξη των πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης που υλοποιήθηκαν από το Libra Group, κατά την τελευταία δεκαετία. Με σκοπό την αντιμετώπιση των ανεπίλυτων κοινωνικών αναγκών σε όλο τον κόσμο, το ίδρυμα προωθεί διεθνείς συνεργασίες, δημιουργεί καινοτόμα προγράμματα και οργανισμούς, και υποστηρίζει τους ανθρώπους που αλλάζουν τα δεδομένα. Το Libra Philanthropies αποτελείται από 10 φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν προγράμματα κοινωνικής επίδρασης, στρατηγικές δωρεές και ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν δημιουργηθεί από το οικοσύστημα του Libra Group.

Για να μάθετε περισσότερα για το Libra Philanthropies, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.libraphilanthropies.org

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!