ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 215 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις τους τελευταίους μήνες

10.06.2014

Πόστιμα ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ για φορολογικές παραβάσεις κατά τους τελευταίους μήνες, έχει βεβαιώσει τους τελευταίους μήνες το ΣΔΟΕ όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του Σώματος, Θεόδωρος Φλωράτος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ένα μεγάλο μέρος των βεβαιωμένων προστίμων έχει πληρωθεί από τους οφειλέτες.


Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ελεγχθεί βρίσκονται 500 από τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, με τον κ. Φλωράτο να σημειώνει πως πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί σε βάρος και των 500 ονομάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση που αναδείχθηκε μέσα από τη λίστα Λαγκάρντ με τον οδοντίατρο από την περιοχή της Βούλας, σε βάρος του οποίου εντοπίστηκε φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Φλωράτος το 25\% των υποθέσεων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ έχει ήδη ελεγχθεί ενώ έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα 2.062 ονόματα της εν λόγω λίστας.

Ο κ.Φλωράτος τόνισε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λιχνεστάιν και τη λίστα εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!