Σαμαράς και Γιούνκερ στο υπουργείο Ναυτιλίας τη Δευτέρα

19.05.2014

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή και την έδρα της Frontex στον Πειραιά επισκέπτονται τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν κ. Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός και ο κ. Γιουνκερ θα ενημερωθούν από τον κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Αθανασόπουλο και επιτελείς της Frontex για το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.


Ο κ. Σαμαράς κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Μυτιλήνη τόνισε ότι «απαιτείται μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα παρακολουθήσει και το ζήτημα της παράνομης λαθρομετανάστευσης», καθώς «και του επαναπατρισμού, αλλά και της διακίνησης αυτών των φτωχών ανθρώπων, που τους φέρνουν από παντού, όλα αυτά τα παράνομα κυκλώματα. Και βεβαίως, η τιμωρία τους πάνω από όλα. Γιατί μέχρι στιγμής, η Ευρώπη δεν έχει σκύψει το κεφάλι και να βρει πως θα μπορέσει να τιμωρηθούν αυτοί, οι πραγματικά ένοχοι».


Και υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και να προωθηθούν πολιτικές που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό, «το οποίο έχει για πολύ μεγάλο διάστημα διαφύγει της προσοχής της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς ατυχήματα, όπως ήταν εκείνο της Λαμπεντούζα».


Πηγή : tovima.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!