Ρωσία: Θα ανοίξει τον πρώτο της LPG τερματικό σταθμό με κινεζική χρηματοδότηση

24.05.2024

Στη μεγάλη ενεργειακή της στροφή προς τα ανατολικά, η Ρωσία πρόκειται να ανοίξει τον πρώτο της τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου (LPG) LPG terminal στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού (Pacific Ocean coast) με κοινές επενδύσεις από την Κίνα έως το τέλος του 2025.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Πεκίνο, το Russian Direct Investment Fund (RDIF) υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική πετροχημική εταιρεία Haiwei για τη χρηματοδότηση ενός τερματικού σταθμού στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας με ετήσια δυναμικότητα 1 εκατομμυρίου τόνων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τερματικός σταθμός θα βρίσκεται στο Sovetskaya Gavan ακριβώς νότια του Vanino και απέναντι από το γιγάντιο εργοστάσιο LNG στη Sakhalin.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής και εισαγωγέας υγραερίου στον κόσμο. Η Κίνα και η Ινδία υπήρξαν βασικοί αγοραστές ρωσικής ενέργειας τους 27 μήνες από την πλήρη εισβολή στην Ουκρανία, έναν πόλεμο που οδήγησε πελάτες σε δυτικές χώρες να εγκαταλείψουν τη Μόσχα με τον Πούτιν να εργάζεται για τη δημιουργία υποδομών για την ενίσχυση στενότερων δεσμών με Ασιάτες εταίρους.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!