Πρόστιμο 500 χιλ. δολ για θαλάσσια ρύπανση σε ναυτιλιακή εταιρεία της Ιορδανίας

22.05.2014

Ενοχή για παραβίαση του νόμου για την «πρόληψη της ρύπανσης από τα πλοία”» έκρινε το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Wilmington (Delaware) την εταιρεία Arab Ship Management, Ιορδανικών συμφερόντων επιβάλλοντας της πρόστιμο 500 χιλιάδων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα και τις καταθέσεις στο δικαστήριο, οι επιθεωρητές της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στο Delaware Bay Big Stone Anchorage, τον Μάρτιο του 2013 ,εντόπισαν ότι το πλήρωμα του χωρητικότητας 6.398 gt ποντοπόρου πλοίου μεταφοράς ζώντων ζώων MV» Neameh», είχε τροποποιήσει το σύστημα καθαρισμού των αποβλήτων του πλοίου έτσι ώστε να επιτρέπεται η αποβολή σεντινόνερων απευθείας στη θάλασσα, παρακάμπτοντας τον μηχανισμό πρόληψης της ρύπανσης του πλοίου.


Αυτή η απαγορευμένη ρύθμιση των σωληνώσεων, πιο γνωστή ως “μαγικός σωλήνας” (magic pipe), αφαιρέθηκε πριν από την άφιξη του πλοίου στο Delaware, σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα.


Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιθεώρηση, το πλοίο έφερε δύο βιβλία καταγραφής πετρελαίου, τα οποία περιείχαν διαφορετικές και αντιφατικές εγγραφές για το χρονικό διάστημα από τις 30 Νοέμβρη του 2011 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2012, καθώς και ψεύτικες καταχωρήσεις διάθεσης πετρελαϊκών αποβλήτων.


Η εταιρεία Arab Ship Management Ltd, η οποία διαχειρίζεται το MV «Neameh», καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 500.000 δολαρίων και να τοποθετηθεί σε καθεστώς επιτήρησης για δύο χρόνια, διάστημα για τ” οποίο στα πλοία που διαχειρίζεται η εταιρεία θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε λιμάνια των ΗΠΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!