Πρόσκρουση επιβατηγού πλοίου στη νησίδα «Περιστέρες»

21.09.2014

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας, λόγω ελεγχόμενης εισροής υδάτων που προκλήθηκε από πρόσκρουση του πλοίου στη νησίδα «Περιστέρες», βορειοανατολικά του νησιού.

Το πλοίο, που μετέφερε 692 επιβάτες,70 άτομα πλήρωμα και 306 ΙΧ αυτοκίνητα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα.


Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς το «europalink» προσέκρουσε στη νησίδα. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας και θα προωθηθούν στον προορισμό τους, πιθανόν με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.


Με το πρώτο φως της ημέρας, δύτες θα καταδυθούν στα ύφαλα του πλοίου προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς, ενώ η απάντληση των υδάτων αυτή τη στιγμή γίνεται με αντλίες.


Στο «europalink» αναμένεται να απαγορευθεί ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και σχετικής βεβαίωσης πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!