21.01.2021

Προσφέρουμε στους πλοιοκτήτες σαφή στοιχεία «πλοήγησης» και κατεύθυνσης: Ιωάννης Χιωτόπουλος, VP, Regional Manager DNV GL – Maritime

Η καινοτομία του DNV GL, «Greece as a home market» που εισήγαγε πριν μερικά χρόνια απέδωσε, αυξάνοντας σταθερά τον αριθμό και την χωρητικότητα των εγγεγραμμένων πλοίων, τόσο ποιοτικότερων όσο και νεότερων. «Χάρη στις διευρυμένες αρμοδιότητες του γραφείου του DNV Gl στον Πειραιά, οι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν πλέον να πραγματοποιούν όλες τις δραστηριότητές τους απευθείας με την ομάδα μας στον Πειραιά.» τονίζει o Ιωάννης Χιωτόπουλος, VP, Regional Manager DNV GL – Maritime, στη συνέντευξη του maritimestv.

Μιλά για την off shore αγορά όπου ο DNV GL έχει σημαντική δραστηριότητα.
Αναφέρεται στον ένα χρόνο εφαρμογής του κανονισμού 2020 του ΙΜΟ, τα νέα καύσιμα που έρχονται στο προσκήνιο και απαντά στο δίλημμα τις επιλογής μηχανής και κατ επέκταση ποιου καυσίμου, στις νέες κατασκευές πλοίων.

Όσον αφορά τις εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις, ο DNV GL τις ξεκίνησε το 2018 και σε πλήρη κλίμακα το 2019. «Τότε δεν υπήρχε πανδημία και άρα δεν χρειάστηκε να ανακαλύψουμε τον τροχό.» τονίζει ο κ. Χιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτό σημαίνει πως είμαστε δεσμευμένοι στην ψηφιοποίηση και πως χρησιμοποιούμε συνεχώς νέα εργαλεία.
maritimes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!