Προς αναζήτηση 22 εκατ. δολαρίων η εταιρεία Freeseas

01.06.2014

Προς αναζήτηση κεφαλαίων ύψους 22 εκατ. δολαρίων, μέσω των κεφαλαιαγορών, βρίσκεται η εταιρεία Freeseas του Ίωνα Βαρουξάκη σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία προτίθεται να πωλήσει μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές και warrants (Series C) αξίας 25 εκατ. δολ. με αρχική τιμή για κάθε μετοχή τα 1,09 δολ. το λιγότερο και η μεγαλύτερη κοντά στο κλείσιμο του ταμπλό.


Εφόσον η εταιρεία συγκεντρώσει τα χρήματα που θέλει θα τα αξιοποιήσει για να ξεχρεώσει τις οφειλές της προς την Credit Suisse, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ναυτιλιακής, Ίωνας Βαρουξάκης


Να σημειωθεί ότι ήδη η τράπεζα Credit Suisse έχει προχωρήσει σε «κούρεμα» των οφειλών της εταιρείας κατά 15 εκατ. δολάρια, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις, καθώς η συνολική οφειλή έφθανε στα 37 εκατ. δολάρια. Κύκλοι της εταιρείας ανέφεραν ότι με την καταβολή των 22 εκατ. δολ. η εταιρία και οι θυγατρικές της θα «σβήσουν» όλο το χρέος που έχουν προς την Credit Suisse, ενώ όσα χρήματα περισσέψουν θα αξιοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων και οι νέες επενδύσεις σε πλοία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!