Πρεμ Γουάτσα: Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

01.06.2014

Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα αποτελεί μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία σε σχέση με την Ιρλανδία, διατύπωσε ο πρόεδρος της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα, μιλώντας σε στελέχη της Eurobank.

Ο επικεφαλής της Fairfax που βρίσκεται στην Αθήνα είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο.

Σημειώνεται ότι η Fairfax αποτελεί στρατηγικό επενδυτή στη Eurobank έχοντας επενδύσει στην τράπεζα, μέσω της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου, 400 εκατ. ευρώ. Επιπλέον η Fairfax ελέγχει την Eurobank Properties, ενώ κατέχει το 5\% του ομίλου Μυτιληναίος.

Ο κ. Γουάτσα μιλώντας χθες σε εκδήλωση της τράπεζας όπου μετείχαν περίπου 300 επιτελικά στελέχη της Eurobank, υπογράμμισε ότι ο όμιλος επένδυσε στην τράπεζα διότι πιστεύει στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδος, ενώ αναφορικά με τη Eurobank σημείωσε ότι αυτό που ξεχώρισε ήταν η ποιότητα των ανθρώπων και η έντονα ιδιωτική φυσιογνωμία της. Ανέφερε ότι στο νέο Δ.Σ. της Eurobank θα μετέχουν δύο εκπρόσωποι της Fairfax καθώς και ο Γουίλμπουρ Ρος του ομώνυμου επενδυτικού οίκου (Wilbur Ross). Υπογράμμισε επίσης ότι η Fairfax επενδύει μακροχρόνια, σημειώνοντας ότι τα τελευταία 28 χρόνια ο όμιλος έχει πετύχει μέση ετήσια απόδοση της τάξης του 22\%, επίδοση που οφείλεται στις μακροχρόνιες επενδυτικές επιλογές.

«Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε. Χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά έναν «υπέροχο πρωθυπουργό», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία από την Ιρλανδία. «Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να γίνει και πάλι η Eurobank κερδοφόρος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Eurobank και η διοίκησή της μπορούν να υπερβούν τις προσδοκίες και να παρουσιάσουν το πρώτο πετυχημένο παράδειγμα ανάκαμψης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της Fairfax. «Η Eurobank μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό εγχείρημα της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμη τροχιά, τόσο δίνοντας ένα παράδειγμα επιτυχίας στον κρίσιμο τραπεζικό τομέα, όσο και με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων», είπε ο κ. Γουάτσα. «Πιστεύουμε», είπε, «ότι οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνονται τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και τις θετικές προοπτικές για τη χώρα, υπό την προϋπόθεση μιας σταθερής πορείας εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου σημείωσε ότι «η επιτυχία της τράπεζας να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές του κύρους και της εμβέλειας της Fairfax και του κ. Γουάτσα, όπως και των άλλων στρατηγικών επενδυτών, αποτελεί ορόσημο και εφαλτήριο για το μέλλον» τόσο για την ίδια την τράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία. «Ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε σταθερά στο πλευρό μας και θα μπορούμε να αντλούμε από τη μοναδική παγκόσμια εμπειρία τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει», είπε ο κ. Μεγάλου.


πηγή:www.kathimerini.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!