Πως η συνεργασία Κινέζων και Ιταλών θα επηρεάσει τον διαγωνισμό για τη πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ

22.07.2014

Η State Grid of China Corporation βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το ιταλικό ταμείο παρακαταθηκών CDP, για την απόκτηση μεριδίου 35\% στην ιταλική εταιρεία διαχείρισης δικτύου.


 • Σε «γάμο» φέρονται να οδηγούνται δύο από τους βασικότερους μνηστήρες για την απόκτηση του 66\% του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας διαχείρισης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η State Grid of China Corporation βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το βασικό μέτοχο της Terna, το ιταλικό ταμείο παρακαταθηκών CDP, για την απόκτηση μεριδίου 35\% στην ιταλική εταιρεία διαχείρισης δικτύου.


  Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η CDP βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την πώληση του μεριδίου στον κινεζικό όμιλο. Για το σκοπό αυτό μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του CDP ταξιδεύει στην Κίνα μαζί με τον ιταλό υπουργό οικονομικών.


  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, τόσο η Terna όσο και η SGCC έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 66\% του ΑΔΜΗΕ.


  Σημειώνεται τέλος ότι με βάση τους όρους της προκήρυξης για την πώληση του 66\% του ΑΔΜΗΕ, επιτρέπεται να υπάρξουν συμπράξεις ή κοινοπραξίες μεταξύ των σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος μεταφοράς.


  Εκτός της Terna και της SGCC, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, ενδιαφέρον επίσης έχει εκδηλωθεί από την βελγική εταιρεία Elia αλλά και από το καναδικό fund PSP.


  www.exedra.gr

 • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!