Πορτογαλία: Δεύτερη αθέτηση πληρωμής από Espirito Santo

16.07.2014

Η Rioforte Investments, εταιρεία συμμετοχών του πορτογαλικού ομίλου Espirito Santo, αθέτησε την πληρωμή ποσού 847 εκατ. ευρώ για βραχυπρόθεσμο χρέος της, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Bloomberg.

Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία του ομίλου που αθετεί πληρωμή, μετά την Espirito Santo International, η οποία δεν πλήρωσε την περασμένη εβδομάδα γραμμάτιά της και προκάλεσε αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.


Η ανεξόφλητη οφειλή της Rioforte ήταν προς την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Portugal Telecom, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έγινε η πληρωμή.


Η Rioforte κατέχει το 49\% του ομίλου Espirito Santo Financial Group, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει το 20\% της Banco Espirito Santo που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πορτογαλική τράπεζα από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.


Οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα οικονομικά προβλήματα στον όμιλο Banco Espirito θα διαχυθούν στην τράπεζα και ότι οι κάτοχοι των ομολόγων της χαμηλής διαβάθμισης (subordinated bondholders) πιθανόν να αναγκασθούν να υποστούν ζημιές για τη διάσωσή της.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!